Actueel

De Passie in Theater Orpheus met medewerking van Bachkoor Apeldoorn. Koop uw kaarten via deze link: De Passie – Matthäus Passion meets Jesus Christ Superstar 1 en 2 april

Kaartverkoop Johannes Passion: koop uw kaarten hier

De Passie raakt

Matthäus Passion meets Jesus Christ Superstar

Gisteravond waren wij bij De Passie in Orpheus. Wat een indrukwekkende vertelling van de lijdensweg van Jezus. Vanuit de inconische stukken “Jesus Christ Superstar” (Webber) en de Matthäus Passion gecombineerd, de ultieme kruisbestuiving van cultuur!
Als raamwerk werd Jesus Christ gebruikt. Bewonderingswaardig hoe soepel de overgangen van de stukken gaan. Na het mooie breekbare “Could we start again please” uit de musical staat ineens het Bachkoor een prachtig stuk te zingen. Kippenvel!
Ruud van Overdijk speelt al enige jaren rond Pasen de rol van Jezus. Wat een vocaal kanon, wat mooi om hem weer te zien op het Nederlandse podium. Hij speelde vooral in Duitsland de afgelopen tijd. Zijn “Getsemane” gaat door merg en been. Wie ook raakt is de Sopraan die Bachs “Erbarme Dich” zong, zo breekbaar en kwetsbaar.
Wie mij verraste was Jeffrey Italiaander die weer is aangemeerd vanaf het cruiseschip waarop hij zong. Als Judas is hij rebels en laat je deels mee leven. Het rockmateriaal is voor hem iets anders dan we tot nu toe van hem hoorden. Bachkoor Apeldoorn brengt als traditie elk jaar rondom Pasen de Matthäus Passion in Orpheus. Vorige week was in de grote zaal deze uitvoering te horen, wat gaaf dat een deel van het koor in deze vertelling meedeed. Het niveau van de samenzang is hoog, wauw!
Verteller Bram de Win heeft zoveel inlevingsvermogen en verbindt het verhaal.
Deze voorstelling mag volgend jaar weer terug komen. Wij zijn erbij!