Mattheus-Junior

De Matteüs-Junior is een geënsceneerde versie van Bach’s Matthäus Passion speciaal voor kinderen en hun ouders (en andere belangstellenden van 7-70 jaar)

Mattheus-persfoto-affiche-klein-142x200Artistiek leider Albert Hoex schreef een nieuw libretto op basis van de woorden van Picander, componist Andries van Rossem arrangeerde op basis van Bach deze nieuwe Junior versie. De muzikale bezetting is koor, 5 solisten, vleugel, contrabas en saxofoon. Daarnaast zijn twee acteurs aan het verhaal toegevoegd die vader en zoon spelen die het verhaal opnieuw ontdekken en samen betekenis geven. De voorstelling duurt één uur en 10 minuten. Alle noten zijn van Bach, maar niet alle noten van Bach komen er meer in voor. Maar de mooiste natuurlijk wel…zowel voor koor als solisten.

De eerste uitvoering vond plaats in Arnhem  in maart 2017. Enkele van onze leden hebben meegezongen met leden van Toonkunst Arnhem en er waren ook enkele Bachkoorleden als bezoeker aanwezig.

We hebben uitsluitend lovende en enthousiaste verhalen gehoord over deze uitvoering. We hebben aangegeven dat we in 2018 graag van de partij zijn en aan een uitvoering in Apeldoorn willen meedoen. We hebben Albert Hoex bereid gevonden ons iets te komen vertellen over deze Mattheus-Junior. A.s. dinsdag 30 mei zal hij gedurende 30 minuten ons iets vertellen over zijn visie en aanpak.