Reacties

22 maart 2024

Reactie op Matthäus Passion 22 maart 2024:

Al vele malen gehoord over de prachtige uitvoering van de Matthäus Passion door het Apeldoornse Bachkoor. En: eerlijk is eerlijk: het was fantastisch mooi! Wat een discipline, wat een passie, wat een leiding, echt geweldige solisten, zowel vocaal als instrumentaal – wat een geweldige samenwerking tussen koor en orkest. Alles zó indrukwekkend! Ook de zaal was top… bijna 3 uur muisstil…

24 november 2023

“We hebben genoten, zeker van Dixit Dominus; het koor had namelijk een groot aandeel in dit stuk en deed het geweldig. Dank daarvoor. Op naar de Matthäus.”

“Jullie inzet en energie was voelbaar. Echt een prestatie hoor. Chapeau ook voor de dirigent die jullie tot deze hoogte brengt!”

8 april 2023

Hartelijk dank voor een geweldige avond in het Orpheus Theater in Apeldoorn. Ik verkeer nog in de 7de hemel. Hulde. Ook mijn complimenten voor de geloofwaardige solisten en de heldere klanken van het orkest o.l.v. een gelukkig rustige dirigent.

Ik wil even kwijt dat ik diep geraakt ben door de wijze waarop het koor met solisten en orkest de Johannes Passion tot leven heeft gebracht vanavond. Zelden zo’n indrukwekkende en ontroerende uitvoering beleefd.

7 april 2023

“Het was in één woord: fantastisch! We hebben volop genoten van jullie geweldige koor, het super Phion en de solisten! Chapeau voor de dirigent!”

26-11-2021

Bachkoor in goede handen bij Bas van den Heuvel- door Maarten Mestrom >>lees meer

12 april 2019

“Wederom een prachtige uitvoering van de Matthäus. Bedankt Bachkoor, Solisten, Gelders orkest en natuurlijk Joop Schets. Het was genieten.”

22 maart 2019

“Het was fantastisch om te ervaren. Ontroerend en heel bijzonder!! Dank voor zo’n mooie voorstelling.”

2 november 2018

“Bedankt voor het prachtige concert. Ik ga het Bachkoor steunen!”

“Wat hebben jullie een prachtig concert gegeven. De beelden en tekst voegen duidelijk wat toe. Het verhaal is goed te volgen. Mijn man en ik hebben een fantastische avond  gehad. Nogmaals dank voor de uitnodiging en ik wens uw koor nog veel mooie concerten.”

23 maart 2018

“Dit was de mooiste Matthäus sinds jaren, mooier dan het Nederlands Kamerkoor!”

9 maart 2018
“Ik heb genoten gisteren. Prachtige counter tenor en ook het koor was indrukwekkend!  Ik vond de bewerking van het verhaal heel mooi. Jammer dat dat in mijn tijd niet was! Het koor als volk! Grandioos!”

8 april 2017
“Wat een mooi concert gisteren! Echt heel ingetogen en fraai gezongen, met goede tempi en prachtige accenten op sommige momenten. Ook leuk dat het licht een mooie rol speelde! Heel bijzonder! En Aus Liebe heb ik zelden zo mooi gehoord! Wat ik ook geweldig vond, was dat de dirigent zoveel tijd nam na het laatste akkoord.”

“Zeer bedankt nog voor de prachtige avond van gisteren. Wij hebben erg genoten. Indrukwekkend hoor.” (Daan Hartgers)

Gefeliciteerd met de uitvoering van afgelopen vrijdag. Het was in één woord prachtig.” (Willem van Wassenberg)

“Dit was voor mij de mooiste uitvoering van de Matthäus Passion die ik ooit heb gehoord. Alles klopte. Ik ben er stil van.” (Wim H. Nijhof)

1 april 2017
“Rest mij nog mijn diepe bewondering uit te spreken over uw tekstbeheersing en uw vermogen zo professioneel te kunnen inspelen op de voor ons als leek summiere aanwijzingen van uw dirigent.

24 december 2016
“Het zingen bij de deuren gaf een bijzonder effect in de kerk, je hoorde er vlagen van, af en toe door elkaar, heel mooi!”

12 november 2016
“De hele zaterdagochtend hoor ik de Heer voorbij gaan…….. de roffelende aanzwellende en wegstervende orkestklanken….met het koor “Der Herr ging vorüber”…. Elias: wat een muzikale uitbeeldingskracht van Mendelssohn in dit werk!”

26 september 2016
“Vandaag is dé dag: auditiedag! En ik wil slagen, want zingen bij het Bachkoor Apeldoorn brengt me zoveel plezier!”

4 maart 2016
“Heb genoten van de muzikale kwaliteiten van de dirigent en de pianist en de organisatorische talenten van de dirigent tijdens de meezingrepetitie van de Matthäus. Mooi om te zien! Als het mag kom ik volgend jaar graag weer terug!”

13 december 2015
“Met een gevoel van trots en dankbaarheid gisteravond Orpheus verlaten. Trots op hetgeen we als Bachkoor hebben gepresteerd: de Hohe Messe uitvoeren voor een nagenoeg volle grote zaal van Orpheus.”

13 december 2015
“Dat was genieten van de Hohe Messe door het Bachkoor gisteravond! Een intense uitvoering van deze veelstemmige muziek. Prachtige koorzang en solo’s door zangers en musici!”

Lees hier verschillende recensies van onze concerten.