Agenda

MATTEÜS JUNIOR (9+)

Met Muziektheater De Plaats

woensdag 7 maart 2018 – Grote Kerk – 18.30 uur en 20.30 uur
donderdag 8 maart 2018 – Grote Kerk – 18.30 uur en 20.30 uur
duur van de voorstelling 70 minuten

Een muziektheater enscenering voor jong en oud van de Matthäus-Passion. Het beroemde verhaal van de Zoon die moet sterven om daarna door zijn Vader tot leven te worden gewekt. En dat op de minstens zo beroemde wonderschone muziek van Bach. Een verhaal én muziek van alle tijden die het waard zijn om gehoord te worden door kinderen (en hun ouders…) van nu.

Hoofdpersoon in deze voorstelling is een jongen van elf. Met een vader die, altijd rond dezelfde tijd van het jaar, plots héél hard muziek opzet. En – nog erger! – midden in de huiskamer begint mee te zingen! Wat is dat voor muziek? Waar gaat die muziek over? “Pap, kan het wat zachter, ik ben mijn huiswerk aan het maken!”  Een voorstelling over een vader die zijn zoon aan de hand van de muziek van Bach het verhaal van de Vader en Zijn Zoon vertelt. Een verhaal over vriendschap, verraad, offer, zondebok, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Want uiteindelijk is het een verhaal over het geheim dat het leven voortkomt uit de dood. Bestaat dat? Dat bestaat! Kom luisteren, kom kijken! Voor iedereen van 9 tot 99 die houdt van een spannend en geheimzinnig verhaal én wonderschone muziek. “Bach, wie is dat, Bach?”

Libretto Albert Hoex (vrij naar Picander en Bach)
Solisten: Dave ten Kate (altus), Leon van Liere (Evangelist), Silencio Pinas (Christus), Mirthe Dokter (sopraan) en Tom Jansen (bas)
Bachkoor Apeldoorn
Muzikale leiding: Joop Schets

Kaartverkoop via Muziektheater De Plaats

Bekijk ook dit filmpje


MATTHÄUS PASSION

vrijdag 23 maart 2018 – Orpheus – 19.00 uur

Johann Sebastian Bach (BWV 244)

Solisten: Leon van Liere (Evangelist), Hans Christian Hinz (Christus), Heleen Koele (sopraan), Dave ten Kate (altus), André Post (tenor), Marc Pantus (bas)
Dirk Luijmes, orgel I
Andries Stam, orgel II
Ralph Rousseau Meulenbroeks, viola da gamba
Het Sacramentskoor Breda (dirigent Henri de Graauw)
Het Gelders Orkest
Dirigent: Joop Schets

Kaartverkoop via Orpheus

 


DIE JAHRESZEITEN
vrijdag 2 november 2018
Joseph Haydn – Hob. XXI: 3

Solisten: Heleen Koele (sopraan), Leon van Liere (tenor), Frans Fiselier (bas)
Hans-Erik Dijkstra, fortepiano
Het Gelders Orkest
Dirigent: Joop Schets